2012-02-16

Pradžia: 2010 - ieji ...

     Mėguvos krašto  moksleivius, kuriems kūrybinė veikla suteikia džiaugsmą, kurie neabejingi grožiui, menui ir nori ugdyti savo kūrybinius sugebėjimus,    Darbėnų gimnazijos Vizualių menų studija 2010 - ųjų  mokslo metais sukvietė į žurnalistikos, fotografijos ir video kūrybos pirmuosius mokymosi užsėmimus. Čia jaunieji kūrėjai ne tik mokosi kurti išraiškingas ir meniškas fotografijas, bet filmuoja, montuoja ir garsina pirmuosius savo videofilmus, rengia gimnazijos televizijai laidas, dirba fotoreporteriais, videooperatoriais, maketuoja ir leidžia gimnazijos laikraštį "Akis" bei kuria kitus informacinius bei meninius leidinius. Dalyvauja fotoparodose ir planuoja būti aktyvūs moksleiviškų filmų festivaliuose , kituose kūrėjų renginiuose.
      2011-aisiais , švenčiant 60-ąsias Darbėnų vidurinės mokyklos metines, Darbėnų gimnazijos Vizualių menų studija gimnazijos svečius, mokinius ir mokytojus nudžiugino dokumentinio filmo  "60 - ties metų kelias" premjera.

    2011-ais Darbėnų gimnazijos Vizualių menų studijos jaunieji fotografai surengė pirmąją savo darbų teminę fotoparodą "Darbėnai laukia pavasario", kuri buvo eksponuojama Kretingos rajono švietimo skyriuje.
Šioje nuotraukoje matome aktyviausius Darbėnų VMS fotografijos ir žurnalistikos atstovus  parodos atidarymo metu.
     Praėjusių metų spalio mėnesį penkios mūsų mokinės dalyvavo fotografijų konkurse „Pažinkime Kretingos krašto grožį“, kurį organizavo  rajono pedagogų švietimo centras.  Aštuntokės Giedrės Budrevičiūtės  fotografija  „Darbėnuose vakarėja“ laimėjo antrąją vietą.
     Nuo 2010 - ųjų  Darbėnų gimnazijos Vizualių menų studijos jaunieji žurnalistai leidžia gimnazijos laikraštį "Akis", kurį galite paskaityti vartydami šį mūsų veiklos dienoraštį.
     Svečiuodamiesi šiame mūsų   dienoraštyje  sužinosite visas mūsų kūrybinės veiklos naujienas, susipažinsite su naujausiais ir geriausiais jaunųjų kūrėjų sumanymais ir darbais.
      Taigi, gyvenkime kūrybiškai ... Linkime visiems kūrybinės sėkmės !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą